Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

Nieuwe publicatie: Aan de slag met natuurinclusieve chemie

Laatst geupdate: maandag 29 april 2024

Alle chemiebedrijven moeten aan de slag met verduurzaming. Een nieuwe MVO Nederland-publicatie biedt handvatten voor elk chemiebedrijf om aan de slag te gaan met natuurinclusieve chemie. Nu als download beschikbaar op deze website.

'De natuur levert ons waardevolle diensten. Laten we de natuur dan ook iets teruggeven via natuurpositieve maatregelen'. Dit zegt Cees van Houwelingen van Dow. Het chemiebedrijf is onder meer bezig met onderzoek naar andere zoetwaterbronnen, variërend van circulair watergebruik tot het aanleggen van een wetland.

Het is één van de praktijkvoorbeelden uit de nieuwe publicatie van MVO Nederland, speciaal voor de chemiesector. Naast voorbeeldverhalen bevat het document een plan om in zes stappen te werken aan een natuurinclusiever chemiebedrijf. En je vindt er informatie over relevante subsidies en nieuwe wet- en regelgeving.

Verlies van biodiversiteit = risico voor de economie

Na voedsel en energie is chemie de sector die het meest verantwoordelijk is voor biodiversiteitsverlies. En dat verlies van biodiversiteit is een risico voor de economie. Mede daardoor heeft het ook de aandacht van de financiële sector. Investeerders lopen risico’s als ze bedrijven financieren die een negatieve impact hebben op de natuur. Daarnaast verplicht nieuwe Europese wet- en regelgeving bedrijven om te rapporteren over hun impact op de natuur en om actie te ondernemen.

Tegelijkertijd heeft de chemiesector als grondstofleverancier voor bijna alle sectoren in de samenleving, een belangrijke sleutel voor verduurzaming in handen. Een toekomstbestendig chemiebedrijf werkt samen met de natuur. Want als de natuur sterk staat, staan chemiebedrijven dat ook.

Nu is de tijd om aan de slag te gaan

Dit is een slim moment om aan de slag te gaan met natuurinclusieve chemie. Leer in dit stappenplan wat natuurinclusief is, zet de eerste basisstappen en laat je inspireren door verhalen over de zoektocht van zes bedrijven die bezig zijn met natuurinclusieve chemie.

Download het stappenplan Om het stappenplan te kunnen downloaden hebben we een aantal gegevens van je nodig.

Hartelijk dank voor het invullen van het formulier!

Download niet gestart? Klik dan hier om het bestand handmatig te downloaden.

Vul het veld in om door te gaan
Vul het veld in om door te gaan
Vul een geldig e-mailadres in om door te gaan
Vul het veld in om door te gaan
Selecteer een optie om door te gaan
Selecteer een optie om door te gaan

Deze nieuwsberichten spreken je misschien ook aan

Dit is de bijdrage van natuur aan economie en welzijn
Lees meer
MVO NL overhandigt Natuurlijk Kapitaal-aanbevelingen aan ministerie
Lees meer
Groene steden leiden tot forse afname CO2-uitstoot
Lees meer