Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

Zomercursus: natuurinclusief inkopen voor bouw- en infrabedrijven

Dit event is geweest
-
Online

Alle inkopers, projectleiders en tenderteams binnen bouw- en infrabedrijven opgelet: in augustus begint de online zomercursus natuurinclusief inkopen van MVO Nederland. Na het afronden van alle vijf lessen heb jij de handvatten om het inkoopproces van jouw organisatie natuurinclusiever te maken.  

Drie redenen om mee te doen

  • Leer hoe je een gesprek over natuurinclusief inkopen aangaat met je opdrachtgever of opdrachtnemer

  • Ontdek hoe je meet welke bijdrage jouw bouwproject levert aan de natuur

  • Raak geïnspireerd door voorbeelden uit de praktijk

Les waar en wanneer jij wil

Het mooie is dat je deze lessen in je eigen tijd en op je eigen tempo kunt volgen. Iedere dinsdag in augustus ontvang je een e-mail met de nieuwe les. Alle lessen bestaan uit korte video’s van zo’n 15 minuten.  

Hierin laten we experts aan het woord, gespecialiseerd in de dialoog tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, het meten van biodiversiteit en contractvormen van natuurinclusief bouwen.

We sluiten af met een live webinar waarin we voorbeelden uit de praktijk laten zien. Alle onderwerpen uit de voorgaande lessen komen hierbij aan bod en je kunt hierover al je vragen stellen.    

De zomercursus in het kort

Les 1: Het ideale natuurinclusieve inkooptraject
Tijdens de aftrap van de cursus krijg je meer inzicht in natuurinclusief inkopen en wat dat vraagt van zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer

Les 2: De dialoog tussen opdrachtgever en opdrachtnemer
Als de opdrachtgever en opdrachtnemer in de bouw elkaar vertrouwen, op één lijn zitten en goed samenwerken, versnelt dat het werken aan natuurinclusief bouwen. In les 2 focussen we daarom op de vooroordelen, overtuigingen en belangen tussen de twee partijen.

Les 3: Samenwerkingsvormen van natuurinclusief bouwen
In les 2 heb je meer geleerd over hoe je beter kunt samenwerken aan biodiversiteit. In deze les bespreken we welke contractvorm het beste bij die samenwerking past. Timmer je alles dicht? Hoeveel speelruimte is er voor biodiversiteit? Een expert uit het veld helpt je op weg.

Les 4: Hoe je écht biodiversiteit kunt meten
Je gaat aan de slag met natuurinclusief bouwen, maar hoe meet je nou de bijdrage van bouwprojecten aan de natuur? Dat is niet eenvoudig. In deze les bespreken we verschillende methodes om zinvol te meten.

Les 5: Webinar met inspirerende praktijkvoorbeelden
We sluiten de zomercursus af met een live webinar waarin we voorbeelden uit de praktijk uitlichten. Alle onderwerpen uit de voorgaande lessen komen hierbij aan bod. Laat je inspireren en stel al je vragen. Daarna is het aan jou: aan de slag met een natuurinclusief inkoopproces (alvast inspiratie nodig? Lees dit praktijkverhaal van TAUW).

Meld je hier aan 👇

Deze events spreken je misschien ook aan

Meet-up: EU-regelgeving over ontbossingsvrije toeleveringsketens
Dit event is geweest
15:00 - 16:30
Online, Zoom
Kick off Collectief Natuurlijk Eten & Drinken
Dit event is geweest
13:00 - 17:00
Hoeve Wielrevelt, Utrecht
Alles over bodembiologie. Kijk de online masterclass terug wanneer jij wil.
Dit event is geweest
-
YouTube