Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.
AccepterenAls bedrijf ben je sterk afhankelijk van natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen. Denk aan het gebruik van land, water en natuurlijke materialen zoals hout en planten. De manier waarop jij, je toeleveranciers en klanten hiermee omgaan heeft impact op de leefomgeving. Om het natuurlijk kapitaal niet uit te putten en te kunnen blijven gebruiken, is het van belang je negatieve impact te minimaliseren. En waar mogelijk positief te maken.
In deze workshopreeks gaan we aan de slag met natuurlijk kapitaal. Je krijgt inzicht over wat natuurlijk kapitaal betekent in termen van risico’s en kansen voor je bedrijfskavel, je bedrijfsvoering en je handelsketen.
Deze workshopreeks bestaat uit vier sessies: drie sessies op locatie en een gezamenlijke digitale afsluiting. Aan het eind van de workshopreeks zet je met de inzichten die je hebt opgedaan direct praktische vervolgstappen. De workshop is inclusief:
Een NL Omgevingsscan door NL Greenlabel (t.w.v. 5000 euro) met inzicht in de klimaatrisico’s van je locatie en de waarde voor mens en natuur.
Een kwalitatieve materialiteitsanalyse van je – nationale en internationale – waardeketen: waar in de keten zit je impact op en afhankelijkheid van natuurlijk kapitaal en hoe werkt dit door in jouw bedrijfsprocessen?
Een op maat gemaakte prioriteiten- en actielijst om aan de slag te gaan met de conclusies uit bovenstaande instrumenten.
Twee individuele digitale adviesgesprekken van 1 uur met de experts van NL Greenlabel en de Natuurverdubbelaars om acties voor jouw bedrijf te identificeren en hier stappen op te ondernemen.
Deze workshopreeks is bedoeld voor als je: aan de slag wilt met natuurlijk kapitaal op je bedrijfskavel, in je bedrijfsvoering en in je keten.
De workshops zijn met name interessant voor duurzaamheidsmanagers, QHSE-managers, innovatie- en R&D-managers, supply chain & inkoop managers en facility managers.
Iris Visser, projectleider bij de Natuurverdubbelaars en expert op het gebied van biodiversiteit & natuurlijk kapitaal, duurzame bedrijfsvoering en van (internationale) waardeketens.
Maarten Alberse, planoloog en expert gebiedsontwikkelingen. Projectleider duurzame leefomgeving bij NL Greenlabel.
Tessa Bakx, mvo-expert en facilitator. Projectmanager bij MVO Nederland.
Meer informatie over deze workshopreeks zoals de agenda, planning, timing en het inschrijfformulier vind je op de site van MVO Nederland.