Teken mee voor een ambitieus (inter)nationaal biodiversiteitsakkoord

Laatst geupdate: dinsdag 28 februari 2023

De biodiversiteit staat zwaar onder druk. Tot een bepaald punt kunnen ondernemers de natuur benutten, maar zonder terug te geven putten we natuurlijke hulpbronnen uit. En dat terwijl je er als ondernemer en economie afhankelijk van bent. Vandaar dat we ondernemers graag verenigen in een oproep. En jij kunt meedoen.

Om biodiversiteitsverlies terug te draaien is concrete actie nodig en bedrijven hebben hierin een sleutelrol. Maar belangrijker zijn de Nederlandse overheid en de internationale gemeenschap. Zij kunnen het beleid veranderen en ondernemers faciliteren hun rol in biodiversiteitsversterking op zich te nemen. Daarom verzamelt MVO Nederland – samen met IUCN en Business for Nature – ondernemers in een oproep aan de (inter)nationale overheden voor krachtige biodiversiteitsdoelstellingen. Doe mee en onderteken net als meer dan 600 andere bedrijven wereldwijd het akkoord via de knop hieronder. Elke stem telt.

De natuur is je dankbaar

Niet alleen de natuur is je dankbaar, maar ook de rest van ondernemend Nederland. Ondertekenen is eenvoudig: laat je stem horen door de call-to-action te ondertekenen (deel A). En vertel ons te welke acties jouw organisatie neemt ten behoeve van biodiversiteit (deel B). Zo bemachtig je een plek op de wall of fame van bedrijven die hebben ondertekend. Deze wall of fame krijgt ook een nieuwe versie op deze website.

Doe je mee? Onderteken hier het akkoord.


Deze nieuwsberichten spreken je misschien ook aan

Kom in actie tijdens Earth Hour met deze 5 tips
Lees meer
MVO Nederland pleit voor langetermijnperspectief op natuurpositief Nederland
Lees meer
MVO Nederland lanceert Collectief Natuurlijk Eten & Drinken: bedrijven kopen in bij boer die biodiversiteit stimuleert
Lees meer