Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

Over ons

Veel ondernemers hebben nog nooit gehoord van natuurlijk kapitaal. Dat is jammer, want het vormt de kern van ons bestaan. Met deze website brengen wij natuurlijk kapitaal onder de aandacht. En met wij bedoelen we MVO Nederland, hét duurzame bedrijvennetwerk. Hiermee zijn we onderdeel van het Maatschappelijk Programma Natuurlijk Kapitaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid. Samen met hen stimuleren we ondernemers om natuurlijk kapitaal te integreren in hun bedrijfsvoering.

Waarom NatuurlijkKapitaal.nl?

Het bedrijfsleven en de maatschappij hebben baat bij de diensten en voorraad aan natuurlijk kapitaal. Sterker nog: onze welvaart en welzijn zijn afhankelijk van zaken als kustbescherming en bestuiving. Daarom gebruiken we de term natuurlijk kapitaal, als economische metafoor (denk aan menselijk en financieel kapitaal). Het verwijst naar de begrensde voorraden van natuurlijke materialen, land en ecosystemen – oftewel: natuurlijke activa.

MVO Nederland

MVO Nederland is de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. We vormen een netwerk van partners dat samen innoveert en implementeert om de nieuwe economie te bereiken.

Ga naar de website van MVO Nederland

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit werkt aan duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland. Voor de huidige en toekomstige generaties. Het ministerie maakt zich sterk voor duurzaam, voldoende en veilig voedsel op ieders bord. En werkt aan gezonde natuur binnen natuurgebieden, op het platteland en in grote wateren, maar juist ook in steden.

Ga naar de website van het ministerie

Schrijf je net als 2300+ ontvangers in voor de Natuurlijk Kapitaal-nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar events, projecten, inspiratie en handige stappenplannen in jouw inbox. Afmelden kan op elk moment.