Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

Groen Bouwen. Krijg grip op Natuurlijk Kapitaal in jouw projecten van de bouw- en infrasector

Ben je bezig met een project in de bouw en infra en wil je grip krijgen op biodiversiteit, bodem, water, lucht en ecosysteemdiensten? Dat kan met deze Bouwtool.

Concrete maatregelen

Per fase binnen een bouwproject kun je kiezen uit een methode die je helpt bij het in kaart brengen van de huidige situatie. Ook krijg je inzicht in de maatregelen die je kunt nemen om bijvoorbeeld de biodiversiteit te beschermen.

Het overzicht bevat methoden die al door bedrijven worden toegepast in verschillende Nederlandse projecten.

Per fase, van de voorbereiding tot de herbestemming, vind je (1) een korte beschrijving, (2) praktijkervaringen uit de sector en (3) bij welk thema dit past binnen natuurlijk kapitaal zoals biodiversiteit, water, lucht, bodem en ecosystemen.

Feedback of aanvullingen?

Deze webpagina is beschikbaar sinds maart 2023. We zijn gestart met een aantal methoden om biodiversiteit in kaart te brengen. De komende maanden voegen we nieuwe methoden en applicaties toe voor het meten van biodiversiteit, water, lucht en bodem.

Maakt jouw bedrijf gebruik van een methode of applicatie die hier nog niet bijstaat of heb jij feedback? Laat het weten via deze link.

Meteen aan de slag? Kies hieronder de bouwfase die voor jouw project van toepassing is en krijg samen met ons grip op Natuurlijk Kapitaal.