Groen Bouwen. Krijg grip op Natuurlijk Kapitaal in jouw projecten van de bouw- en infrasector

Ben je bezig met een project in de bouw en infra en ben je op zoek naar handvaten die je ondersteunen bij grip krijgen op biodiversiteit, bodem, water, lucht en ecosysteemdiensten? Die vind je op deze site. 

Aan de hand van in welke fase een bouwproject zich bevind, kun je kiezen uit methoden en applicaties die je helpen bij het in kaart brengen van de huidige situatie of die je inzicht geven in welke maatregelen je kunt nemen om bijvoorbeeld de biodiversiteit te beschermen.

Het overzicht bevat tools die door bedrijven toegepast worden in projecten in Nederland.

Per handvat vind je (1) een korte beschrijving, (2) praktijkervaringen uit de sector en (3) bij welk thema dit past binnen natuurlijk kapitaal zoals biodiversiteit, water, lucht, bodem en ecosystemen.

Deze website is beschikbaar sinds maart 2023. We zijn gestart met een aantal handvaten waarmee je biodiversiteit in kaart kunt brengen. De komende maanden vullen we de website aan met nieuwe methoden en applicaties die toegepast worden door bedrijven in de bouw- en infrasector voor het meten van biodiversiteit, water, lucht en bodem.

Maakt jouw bedrijf gebruik van een methode of applicatie die hier nog mist of heb jij feedback op deze website? Laat het weten via deze link.

Kies hieronder uit de bouwfase die voor jouw project van toepassing is en vindt het juiste handvat om grip te krijgen op Natuurlijk Kapitaal.