Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.
AccepterenLaatst geupdate: woensdag 09 oktober 2024
Werk jij in de bouw- of infrasector en wil je hulp bij het bouwen met aandacht voor groen? MVO Nederland heeft de belangrijkste tools die jou hierbij ondersteunen, op één plek verzameld. Hiermee kun je gelijk aan de slag met het versterken van de biodiversiteit in jouw project. Zo krijgen we samen grip op natuurinclusief bouwen.
Op de website vind je verschillende methodes die jou helpen om concrete stappen te zetten. Met de Checklist groen bouwen bijvoorbeeld, krijg je gratis een concreet advies op maat om met aandacht voor groen en vogels te bouwen. De Natuurladder helpt om inzicht te krijgen in hoe jouw bouw- of infrawerk scoort op de ladder van natuurinclusiviteit en waar verbetering mogelijk is.
De website is er voor iedereen in de bouw- en infrasector. Architecten, gebiedsontwerpers, beleidsmakers, ecologen en projectmedewerkers zien na het aanklikken van hun beroepsgroep direct welke tools voor hen relevant zijn.
Ook is het mogelijk te filteren op een bouwfase: initiëren, voorbereiden, ontwerpen, uitvoeren, beheren en onderhouden en demonteren en herbestemmen. Binnen elke fase vind je relevante tools om jou optimaal te ondersteunen. Vanaf het idee tot en met de oplevering.
Door de filtering kun je de tools vinden die voor jou op dat moment relevant zijn
“We hebben de meest relevante en gebruikte tools in de bouw- en infrasector op één plek verzameld", legt sectormanager Bouw (MVO Nederland) David Thelen, uit. "Door de filtering kun je de tools vinden die voor jou op dat moment relevant zijn. Projectleiders bijvoorbeeld die in de ontwerpfase zitten, komen binnen twee kliks uit bij de Meetlat voor Natuurinclusief bouwen. Daarmee krijg je gelijk inzicht hoe je scoort en hoe het beter kan.”
De energietransitie, circulair, biobased en klimaatadaptief bouwen, de stikstofproblematiek, CO2-reductie; de bouwsector staat voor een enorme opgave. En dan moeten we per jaar ook nog eens 100.000 woningen bouwen, het liefst zo snel mogelijk. Het goede nieuws: natuurinclusief bouwen is de oplossing voor al deze uitdagingen.
Wie natuurinclusief bouwt, versterkt de natuur én de toekomst van de eigen onderneming. Andere bedrijven en overheden vragen er steeds meer om en de nieuwe EU-regelgevingstuurt erop aan. Begin daarom vandaag nog met het bouwen van een natuurinclusieve omgeving.