Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

Community of Practice: Aan de slag met CSRD II

Dit event is geweest
14:00 - 17:00
Wisselende locaties

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CS3D), de ontbossings- en imvo-wet – wetten en regels die ook op jouw bedrijf afkomen. Afvinklijsten? Echt niet! Ze bieden een kans om duurzaamheid te verankeren in je bedrijfsvoering. In deze Community of Practice van acht bijeenkomsten bereid je jouw organisatie stapsgewijs voor op de CSRD – ondersteund door expertise en praktijkervaring uit het netwerk. Je gaat weg met een sterke basis voor geïntegreerde besluitvorming, intern draagvlak en een toekomstbestendige duurzaamheidsstrategie.

In november 2022 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. Dit verplicht een groot aantal bedrijven om vanaf 2024 te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Om hieraan te voldoen, is het nú tijd om je voor te bereiden op het verzamelen van data en het inrichten van de governance structuur. Dit kost tijd en is een enorme uitdaging. MVO Nederland organiseert de Community of Practice: aan de slag met CSRD om die uitdaging voor jou eenvoudiger te maken.

De CSRD heeft als doel om transparantie en vergelijkbaarheid van duurzaamheidsverslaglegging te bevorderen, waardoor consumenten, investeerders en klanten beter inzicht krijgen in de maatschappelijke impact van je bedrijf. De CS3D is een aanvulling hierop en motiveert je mvo-risico’s te identificeren en negatieve effecten te voorkomen en te verminderen. Kortom: meer transparantie in het belang van mens en milieu. Dit programma laat je niet alleen zien wat er van je verwacht wordt, maar ook hóe je dit vertaalt naar de dagelijkse praktijk van je organisatie.

LET OP: DIT IS EEN VERVOLG OP DE COMMUNITY OF PRACTICE CSRD

Heb jij of je collega’s nog niet eerder deelgenomen aan de Community of Practice: Aan de slag met CSRD? Dan raden wij je aan om eerst deel één te volgen. Lees meer informatie over de aankomende editie in september.

Acht interactieve praktijksessies

 • Krijg ondersteuning uit verschillende disciplines bij de implementatie van CSRD en CS3D

 • Leer de theorie combineren met de praktijk via persoonlijke opdrachten, het uitwisselen van uitdagingen en voorbeelden

 • Krijg toegang tot ons digitale platform – de CSRD-community met 300 professionals uit 130 grootbedrijven

 • Samenstelling van een vaste groep bedrijven met een vergelijkbare uitdaging, die op een interactieve manier van elkaar leren

Programma en planning

In de plenaire onderdelen krijg je de theorie over een specifiek onderdeel uitgelegd van een expert. In deelsessies ga je onder begeleiding verder in gesprek met deelnemers over de uitdagingen en handelingen in de praktijk. De data en thema’s van de sessies zijn als volgt:

 1. Werken met de CSRD | 5 oktober 2023

 2. Rapporteren volgens de ESRS | 9 november 2023

 3. Beschikbare en betrouwbare ESRS-data | 7 december 2023

 4. CSDDD: ketenverantwoordelijkheid en risico-identificatie | 8 februari 2024

 5. CSDDD: acties, herstel en communicatie | 7 maart 2024

 6. Biodiversiteit en ecosystemen | 21 maart 2024

 7. Controle en assurance (online) | 4 april 2024

 8. De invloed van ESG-data op financiering, investeringen en leningen | 18 april 2024

Alle sessies vinden – op wisselende locaties – plaats op een donderdag en nemen ongeveer vier uur in beslag. Met uitzondering van sessie zeven over controle en assurance, deze is online en van kortere duur.

Lees op de website van MVO Nederland wie de experts zijn die komen spreken, over de kosten en de voorwaarden.

Deze events spreken je misschien ook aan

Optimaliseren van natuurinclusief bouwen met EMVI
Dit event is geweest
09:30 - 13:00
Space to Create, Utrecht
Online cursus: natuurinclusief inkopen voor bouw- en infrabedrijven
Dit event is geweest
-
Online
CSRD-Day
CSRD-Day is coming!
Dit event is geweest
13:30 - 18:00
Eventspace, Europalaan 100 Utrecht