Agrifood

De productie van voedsel heeft negatieve gevolgen voor de natuur. Het goede nieuws is dat de sector in staat is om juist een enorme positieve impact te maken. Áls er een focus komt op natuurlijk kapitaal.
Laten we de businesscase voor natuurlijk kapitaal in agrifood concurrerend maken. Hoe? Laat je hier inspireren door collega-koplopers en gebruik de tools om concrete stappen te zetten. Zodat ook jouw bedrijf toekomstbestendig wordt.
artikel
5 kansen voor natuurlijk kapitaal op bedrijventerreinen
Lees meer
praktijkverhaal
Danielle de Nie - Aardpeer
Medeoprichtster
"Aardpeer pakt het probleem voor boeren én consumenten aan."
Lees meer
praktijkverhaal
Maarten van Keulen - This Side Up
Head of Operations
"Het geen marketingverhaal. We zijn er echt eerlijk over."
Lees meer
praktijkverhaal
Robert van Iersel - ROVA
Beleidsadviseur
"Bij het maaien laten we hoekjes staan zodat insecten zich daar kunnen verschuilen."
Lees meer
praktijkverhaal
Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt - Wilder Land
Oprichters
"Een weiland lijkt misschien mooi, maar als er alleen gras op staat is het niet divers."
Lees meer
opinie
Duurzaam inkopen? Vegetarisch is niet het antwoord, natuurlijk boeren wel.
Door Gerard Teuling
Lees meer
evenement
Kick off Collectief Natuurlijk Eten & Drinken
Dit event is geweest
13:00 - 17:00
Hoeve Wielrevelt, Utrecht
project
De Europese CSRD-richtlijn
In de CSRD-richtlijn staat dat vanaf 2024 steeds meer bedrijven verplicht worden te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu.
Lees meer
evenement
Community of Practice: Aan de slag met CSRD
dinsdag 19
september 2023
14:00 - 17:00
Wisselende locaties
praktijkverhaal
Marlies Martens - Vitam
CEO
"Wij als bedrijven moeten gezamenlijk het goede voorbeeld geven. De consument volgt dan vanzelf."
Lees meer