Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

Groen bouwen

Krijg grip op Natuurlijk Kapitaal in jouw bouwprojecten

Het project Groen Bouwen is er voor iedereen die bezig is met een project in de bouw en infra en grip wil krijgen op natuurlijk kapitaal. Met een online platform geven we ondersteuning op het gebied van biodiversiteit, bodem, water, lucht en ecosysteemdiensten. Samen met onze partners geven we steeds meer invulling aan dit platform.

Per fase een methode

Per fase binnen een bouwproject, kun je kiezen uit een methode die je helpt bij het in kaart brengen van de huidige situatie. Ook krijg je inzicht in welke maatregelen je kunt nemen om bijvoorbeeld de biodiversiteit te beschermen.

Het overzicht bevat methodes die al door bedrijven worden toegepast in verschillende Nederlandse projecten.

Per fase, van de voorbereiding tot de herbestemming, vind je (1) een korte beschrijving, (2) praktijkervaringen uit de sector en (3) bij welk thema dit past binnen natuurlijk kapitaal zoals biodiversiteit, water, lucht, bodem en ecosystemen.

Meteen aan de slag met groen bouwen

Wil je meedoen?

Het platform staat sinds maart 2023 online. We zijn gestart met een aantal methodes om de biodiversiteit in kaart te brengen. De komende maanden voegen we nieuwe methodes toe voor het meten van biodiversiteit, water, lucht en bodem.

Samen met onze partners in de bouw, breiden we ons platform verder uit. Wil jij betrokken worden bij dit project en/of maakt jouw jouw bedrijf gebruik van een methode of applicatie die hier nog niet bijstaat?

Neem contact op met:

David Thelen

sectormanager Bouw
+316 15 31 12 41
d.thelen@mvonederland.nl

Deze projecten spreken je misschien ook aan

Bouwproject: Zo koop je ├ęcht natuurinclusief in
Op weg naar natuurinclusieve bouw.
Lees meer
Collectief Natuurlijk Eten en Drinken
Een initiatief waarmee inkopers van eten en drinken de transitie naar natuurlijke landbouw versnellen.
Lees meer
De Europese CSRD-richtlijn
In de CSRD-richtlijn staat dat vanaf 2024 steeds meer bedrijven verplicht worden te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu.
Lees meer