Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

Kijktip: Een boerderij in harmonie met de natuur

Laatst geupdate: vrijdag 16 juni 2023

My Biggest Little Farm

John en Molly Chester wonen in een klein appartement in Los Angeles. Molly werkt daar als culinair recensent en chef-kok en droomt er al jaren van om een duurzame boerderij te beginnen waar ze haar eigen producten kan verbouwen. John is filmregisseur. Een gouden combinatie. 

In The Biggest Little Farm zijn we getuige van de achtjarige zoektocht van het echtpaar terwijl ze het leven in de stad inruilen voor 200 hectare kale landbouwgrond en een droom om te oogsten in harmonie met de natuur.

Door het ongelooflijk doorzettingsvermogen en het omarmen van kansen die de natuur biedt, komen de Chesters tot een biodivers ontwerp voor het leven dat ver voorbij hun boerderij, de seizoenen en onze verbeelding gaat.

Deze winnaar van talloze filmprijzen gaat over biodiversiteit, werken met de natuur, doorzettingsvermogen, het verwezenlijken van dromen, een vriendschap tussen een varken en een haan en over ontzettend toegewijde mensen. 

De hele documentaire vind je onder onder meer op Netflix. Bekijk de trailer alvast via YouTube:

The Return

Kun je geen genoeg krijgen van de spectaculaire natuur op deze regeneratieve boerderij? Kijk dan ook The Biggest Little Farm: The Return om te zien hoe het nu met de familie Spencer gaat.

Deze artikelen spreken je misschien ook aan

Broodje Utrecht: wel zo (h)eerlijk!
Lees meer
Podcast: de CSRD in begrijpelijke taal
Lees meer
Wat je van andere chemiebedrijven kunt leren over de natuur
Lees meer