Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

De natuur werkt. Ook met jou.

Natuurlijk kapitaal is van levensbelang. Elk bedrijf maakt gebruik van de bodem, de lucht, het water en de biodiversiteit. Zorg er dus goed voor! Zodat ook jouw onderneming toekomstbestendig wordt.

Scroll verder en leer hoe 👇

Elk bedrijf is afhankelijk van natuurlijk kapitaal.

Net zoals van menselijk en financieel kapitaal. Zo kan de landbouw niet zonder gezonde bodems. De bouwsector is afhankelijk van onder andere hout en metaal en de chemiesector van grondstoffen.

Diensten van de natuur

We kunnen ook niet zonder de diensten die de natuur ons levert zoals het vastleggen van CO2 in bossen en het bestuiven van gewassen. Het is dus in ons eigen belang om het natuurlijk kapitaal in stand te houden, in plaats van het uit te putten.

HOE DRAAG JIJ BIJ AAN AAN MORGEN?

Elk bedrijf heeft impact op natuurlijk kapitaal.

Bijvoorbeeld via schadelijke emissies naar de bodem, het water of de lucht. Of door het gebruik van land of grondstoffen zoals water en hout.

Wat jij kunt doen

Om het natuurlijk kapitaal niet uit te putten, is het zaak om je negatieve impact te minimaliseren. Of -beter nog- positieve impact te maken! Lees hieronder hoe andere bedrijven dat aanpakken.

Praktijkvoorbeelden van andere bedrijven

Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt - Wilder Land
Oprichters
"Een weiland lijkt misschien mooi, maar als er alleen gras op staat is het niet divers."
Lees meer
Bert Krikke - Noviotech Campus
Directeur
"Biodiversiteit vind je ook op bedrijventerreinen"
Lees meer
Stijn Markusse - Boerschappen
Oprichter
"De natuur wil zich niet laten commanderen."
Lees meer

Schrijf je net als 2300+ ontvangers in voor de Natuurlijk Kapitaal-nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar events, projecten, inspiratie en handige stappenplannen in jouw inbox. Afmelden kan op elk moment.