Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

Nieuw: de Natuurladder, meetlat voor een natuurvriendelijke bouwsector

Laatst geupdate: maandag 27 mei 2024

De Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel heeft de Natuurladder gelanceerd. Hiermee kun je de prestaties van bouwprojecten meten op de thema's natuur en klimaat. De tool geeft inzicht in waar je bouwproject staat als het gaat om klimaatadaptatie, biodiversiteit en bodem- en waterkwaliteit.

De Natuurladder is er voor iedereen die werkt binnen projectteams in de bouwsector. Deze groep heeft immers een belangrijke sleutel in handen tot natuurvriendelijk bouwen.

Binnen de tool beantwoord je vragen, om te kijken op welke trede van de ladder je project zich bevindt en waar verbetering mogelijk is. Onderaan staat Natuuronbewust ontwerpen en bouwen, en trede 5 gaat over echt Bouwen met de natuur.

DuraVermeer en Heijmans

De Natuurladder helpt om voorstellen te doen voor gedragsverandering in projectmanagement. Ook helpt de tool bij het het vinden van groene oplossingen.

De Natuurladder is ontwikkeld door bouwondernermingen DuraVermeer en Heijmans en is overgedragen aan Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Hierin zetten natuurorganisaties, boeren, wetenschappers, overheden en bedrijven zich in voor natuurherstel in ons land.

Deze nieuwsberichten spreken je misschien ook aan

Nieuwe publicatie: Aan de slag met natuurinclusieve chemie
Lees meer
Dit is de bijdrage van natuur aan economie en welzijn
Lees meer
MVO NL overhandigt Natuurlijk Kapitaal-aanbevelingen aan ministerie
Lees meer