Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

Dit is hoe je invloed uit kunt oefenen op internationale biodiversiteitswetgeving

Laatst geupdate: maandag 13 maart 2023

Wist je dat je invloed kunt uitoefenen op internationale wetgeving rondom biodiversiteit? Meedoen is heel eenvoudig: teken de petitie van Business for Nature en roep regeringen wereldwijd op een overeenkomst over de natuur aan te nemen tijdens de COP15, de VN-biodiversiteitsconferentie.

De COP15 is het Parijs van de biodiversiteit

In december 2022 onderhandelen 194 landen over het ‘Parijsakkoord van biodiversiteit’, de COP15. De uitkomsten van deze onderhandelingen hebben een enorme impact op het bedrijfsleven.

9 vragen over de COP15 beantwoord

In de petitie pleit Business for Nature ervoor om wetgeving rondom biodiversiteit voor bedrijven verplicht te maken. Dat betekent dat alle grote bedrijven biodiversiteitsverlies moeten verminderen. Zo’n ambitieus akkoord is hard nodig en urgent. Want als we niks doen, komen onder meer schoon drinkwater en voedselzekerheid in gevaar. Uiteindelijk gaat het zelfs over het verdwijnen van al het leven op de planeet.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Jouw stem telt

Gelukkig is het nog niet te laat om jouw stem te laten horen. Er wordt namelijk nog volop onderhandeld over de inhoud van de akkoorden. Tekenen kan tot de start van de COP15. Hoe meer druk Business for Nature namens grote bedrijven wereldwijd kan uitoefenen op de onderhandelingen.

Dus onderteken de petitie op de website van Business for Nature. Jouw stem telt.

Deze nieuwsberichten spreken je misschien ook aan

Deal op VN-top biodiversiteit: bedrijven gaan verplicht rapporteren
Lees meer
Kom in actie tijdens Earth Hour met deze 5 tips
Lees meer
Eerste editie zomerschool natuurinclusief inkopen van start
Lees meer