Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren

Eerste editie zomerschool natuurinclusief inkopen van start

Laatst geupdate: maandag 03 juli 2023

De zomercursus natuurinclusief inkopen voor bouw- en infrabedrijven gaat in augustus van start. Na het afronden van alle vijf lessen hebben deelnemers de handvatten om het inkoopproces van hun organisatie natuurinclusiever te maken.

De cursus is bedoeld voor inkopers, projectleiders en tenderteams binnen bouw- en infrabedrijven. Zij leren in een maand hoe ze een gesprek kunnen voeren over natuurinclusief inkopen met hun opdrachtgever of opdrachtnemer, ze leren meten welke bijdrage hun bouwproject levert aan de natuur en ze kunnen leren van andere bedrijven.

Dialoog tussen opdrachtgever en opdrachtnemer

Deelnemers kunnen de lessen in hun eigen tijd en op hun eigen tempo volgen. Iedere dinsdag in augustus ontvangen ze een e-mail met de nieuwe les. Alle lessen bestaan uit korte video’s van zo’n 15 minuten. Hierin laat MVO Nederland experts aan het woord, gespecialiseerd in de dialoog tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, het meten van biodiversiteit en contractvormen van natuurinclusief bouwen.

Het slot van de cursus bestaat uit een live webinar waarin voorbeelden uit de praktijk worden uitgelicht. Alle onderwerpen uit de voorgaande lessen komen hierbij aan bod en cursisten kunnen hierover vragen stellen.   

Ook lessen natuurinclusief inkopen volgen?


Deze nieuwsberichten spreken je misschien ook aan

Deal op VN-top biodiversiteit: bedrijven gaan verplicht rapporteren
Lees meer
Dit is hoe je invloed uit kunt oefenen op internationale biodiversiteitswetgeving
Lees meer
Kom in actie tijdens Earth Hour met deze 5 tips
Lees meer