Natuurlijk Kapitaal gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.
AccepterenWerk je bij een bouw- of infrabedrijf en wil je richting natuurinclusief? In dit project van MVO Nederland integreren we de natuur in elke fase van het bouwproject. Van het idee tot en met de oplevering. Zo helpen we opdrachtnemers en opdrachtgevers op weg naar een echt natuurinclusief gebouwde omgeving.
De energietransitie, circulair, biobased en klimaatadaptief bouwen, de stikstofproblematiek, CO2-reductie; de bouwsector staat voor een enorme opgave. En dan moeten we per jaar ook nog eens 100.000 woningen bouwen, het liefst zo snel mogelijk. Het goede nieuws: natuurinclusief bouwen is de oplossing voor al deze uitdagingen.
Wie natuurinclusief bouwt, werkt aan behoud van de natuur en daarmee van de eigen onderneming. Plus, je speelt ook in op de vraag van bedrijven en overheden en nieuwe EU-regelgeving.
Gelijk een moment plannen in mijn agenda om te ontdekken wat jij uit dit project kan halen? Dat kan via deze link.
Heb je jouw agenda nu even niet bij de hand? Mail me dan op: d.thelen@mvonederland.nl
Zodat je het niet meer zelf hoeft uit te zoeken. Binnen dit project deel je oplossingen met andere organisaties en bedrijven. Dat scheelt tijd en geld.
Je zit vooraan bij het creëren van nieuwe oplossingen voor misschien wel een groot deel van de markt .
Dit is een van de weinige projecten waarbinnen opdrachtnemers en opdrachtgevers in de bouw vrijuit met elkaar in gesprek gaan. Dat is essentieel als we naar natuurinclusieve bouw willen.
Als de opdrachtgever en opdrachtnemer in de bouw elkaar vertrouwen, op één lijn zitten en goed samenwerken, werken we effectiever aan een het versterken van biodiversiteit. Daarom focussen we binnen dit project op de dialoog tussen deze twee partijen.
We hebben het onder meer over onuitgesproken overtuigingen en verwachtingen. Bijvoorbeeld: Een opdrachtgever kan er zomaar vanuit gaan dat de opdrachtnemer alleen denkt aan prijs, tijd en maakbaarheid. Terwijl de opdrachtnemer denkt dat de opdrachtgever alleen met politiek rekening houdt. Tijd voor openheid dus. Dat is wel zo effectief.
Welke tools en middelen zijn nodig om biodiversiteit in aanbestedingstrajecten goed vast te leggen? (hier kun je alvast lezen hoe je effectief meet). En zitten opdrachtgever en opdrachtnemer partijen op één lijn als het gaat om de definitie van biodiversiteit?
Wat belemmert het meenemen van biodiversiteit in aanbestedingsprocedures? En welke kansen zijn er? We verzamelen sterke voorbeelden uit de praktijk die iedereen kan gebruiken. Daarnaast ontwikkelen we samen nieuwe oplossingen.
Dit project is voor iedereen die werkt in de bouw- en infrasector en zich bezighoudt met het inkooptraject voor natuurinclusieve oplossingen: van de eerste initiatiefnemer, tot inkopers, juristen en contractmanagers. Maar ook voor tenderteams, projectleiders- en medewerkers, ecologen en adviseurs.
Van jou vragen we: Ongeveer een dagdeel aanwezig zijn bij gemiddeld drie bijeenkomsten per jaar. Hierin deel je wat je weet en doe je nieuwe kennis op. Ook kun je gebruik maken van een breed netwerk in de bouw. Deelname is altijd gratis.
Aan dit project doen al dertig bouwbedrijven mee. Ben jij de volgende? Kijk voor voorbeelden eens naar de cases van Heijmans en Tauw.
Haal je voordeel uit bestaande kennis en ervaring, ontdek nieuwe samenwerkingen en zet samen stappen naar een natuurinclusieve bouwsector.
David Thelen
sectormanager Bouw
+316 15 31 12 41
d.thelen@mvonederland.nl